Αγαπητοί φίλοι,

το συγκεκριμένο βιβλίο δημιουργήθηκε για να συλλέξει τις απόψεις επιφανών Ασφαλιστικών Συμβούλων που διαδραματίζουνε σημαντικό ρόλο στην Ιδιωτική ασφάλιση.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ασχολείται μόνο με ένα μέρος του πληθυσμού των ασφαλιστών:

Αυτών που λέγονται Επαγγελματίες Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι.

Αυτών που καθημερινά αφουγκράζονται τα πραγματικά προβλήματα του πελάτη, ή του υποψήφιου πελάτη, και προσπαθούνε να βρούνε την λύση σε ενδεχόμενους κινδύνους, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά γύρω μας, δίπλα μας, αλλά δυστυχώς πολλοί από εμάς, τόσο πελάτες όσο και ασφαλιστές, είτε δεν τους βλέπουμε είτε δεν θέλουμε να τους δούμε!

Οι παραπάνω Επαγγελματίες Ασφαλιστές-Σύμβουλοι φλερτάρουνε καθημερινά με το τέλειο, το ασυμβίβαστο, το απαιτητό και αυτό για αυτούς είναι δεδομένο και αυτονόητο! Είναι αδιαπραγμάτευτοι και ασυμβίβαστοι με την καθημερινότητα, με τους τετριμμένους τρόπους πώλησης, εξεύρεσης και προσέγγισης ενός πελάτη αλλά και με ότι αφορά την εξασφάλιση αυτών και των οικογενειών τους. Ξεπερνάνε τους εαυτούς τους και τα όρια τους, τουλάχιστον για ένα λεπτό κάθε ημέρα και αυτό αποτελεί συνταγή επιτυχίας για τους ίδιους αλλά και για τους πελάτες τους. “Αμάρτημα” και συνάμα “αίσθημα ενοχής” για αυτούς οποιαδήποτε έλλειψη, λάθος, η κακό service προς τους πελάτες τους, για τον σκοπό που υπηρετούνε και για τον στόχο που θέσανε μέσα τους.

Αυτό το βιβλίο λοιπόν είναι καταρχάς αφιερωμένο στον Επαγγελματία Ασφαλιστικό Σύμβουλο, που καθημερινά μοχθεί να ξεχωρίσει από τους υπολοίπους που ευκαιριακά επιδιώκουνε να τον μιμηθούνε και θέλουν να λέγονται ασφαλιστές.

Είναι αφιερωμένο σε εσένα, τον ήδη υπάρχων ασφαλιστή που έχεις ανησυχίες και μοχθείς και κρατάς την στιγμή αυτή στα χέρια σου το βιβλίο τούτο και που όνειρό σου αποτελεί η ένταξη σου στην κατηγορία αυτή.

Είναι όμως αφιερωμένο και στις επόμενες γενιές ασφαλιστών που θα εκπροσωπήσουνε τον χώρο αυτό. Σε κάθε νέο δηλαδή ασφαλιστή που θα ενταχτεί στο επάγγελμα και θα ξεκινήσει με όνειρα και ελπίδες, τα οποία στον κλάδο αυτόν μπορεί να τα υλοποιήσει στο έπακρο. Είναι αφιερωμένο σε αυτόν, για να γνωρίσει εξ’ αρχής που θα ήτανε καλύτερα να ανήκει και πως θα μπορούσε στο μέλλον να συμμετάσχει ή να δημιουργήσει και αυτός κάτι ανάλογο όπως το βιβλίο αυτό. Γιατί είναι επιτακτική ανάγκη για αυτόν, και τους δικούς του ανθρώπους, να γνωρίσουνε τι είναι αυτό που πρόκειται να εκπροσωπήσει, να μυηθεί, και να μοχθήσει, ποιες οι προοπτικές του, αλλά και ποιοι είναι και πως σκέφτονται αυτοί που εκπροσωπούνε το επάγγελμα στην αγορά μας σήμερα, από την θέση του Επαγγελματία Ασφαλιστικού Συμβούλου.

Στο παρών βιβλίο λοιπόν διαβάζουμε τις θέσεις επιφανών Ασφαλιστικών Συμβούλων σε ερωτήσεις σχετικά με την φιλοσοφία που καθορίζει των τρόπο εξεύρεσης των πελατών τους αλλά και με την κεντρική ιδέα της πώλησης που επιχειρούνε.

Μας εξηγούν πως κάνουν τον έλεγχο της δραστηριότητας τους, πως έπειτα από τόσα χρόνια εργασίας συντηρούνε ένα ογκώδες χαρτοφυλάκιο, αλλά και τι είδους δημόσιες σχέσεις εφαρμόζουνε με τους ασφαλισμένους τους.

Μας διηγούνται κατά πόσο οι πρώτες τους πωλήσεις ήτανε επιτυχείς, μετά από πόσο διάστημα ένιωσαν πως αυτό θα είναι το επάγγελμα που θα ακολουθήσουνε, με τι κριτήριο επιλέξανε τον ασφαλιστικό κλάδο, τι τους προσήλκησε σε αυτό, εξηγώντας μας παράλληλα τα πλεονεκτήματα της επαγγελματικής καριέρας του ασφαλιστικού συμβούλου αλλά και αν θα επέλεγαν ξανά την καριέρα αυτή.

Μας αποκαλύπτουν, πως επιτυγχάνουν τους στόχους τους κάθε χρόνο, ποιες οι επιτυχίες και οι αποτυχίες τους αλλά και πως διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Τέλος διαβάζουμε τις εξελίξεις που διαπιστώσανε στον χώρο την τελευταία 20ετία αλλά και τις προτάσεις τους για το μέλλον.

Αν θέλετε να κατανοήσετε τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σας, αν θέλετε να δείτε τη νέα μορφή που θα πρέπει να γαλουχήσετε στην ολοένα μεταβαλλόμενη και απαιτητική αγορά εργασίας και εάν έχετε ερωτήματα και απορίες για το επάγγελμα του Επαγγελματία Ασφαλιστικού Συμβούλου, συνιστούμε αυτό το βιβλίο ανεπιφύλακτα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα έσοδα του βιβλίου πηγαίνουνε στον Σύλλογο Βορείου Ελλάδος "Παιδικές Καρδιές" που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τα παιδιά που πάσχουν από συγγενή ή επίκτητη καρδιοπάθεια (www.paidikeskardies.gr).

 

Το ταξίδι….
 
«Ήταν Φεβρουάριος του 2017 όταν στα πλαίσια της διοργάνωσης ενός ετήσιου Workshop του MDRT, στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στην Αθήνα είχαμε διοργανώσει μία ξενάγηση για τους καλεσμένους ομιλητές μας στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Θυμάμαι καλά πως με την ξεναγό προέκυψε η συζήτηση για τις ικανότητες των Ελλήνων τις ιδιορρυθμίες τους, κουλτούρα και όλα εκείνα όσα δημιούργησαν οι πρόγονοι μας στην Αρχαία Ελλάδα.
Ήμουν περήφανος που ακουγόταν οι αρετές των Ελλήνων εκείνης της εποχής, έβλεπα όμως ταυτόχρονα και την σημερινή περίοδο την χώρα μας  να βιώνουμε δυστυχώς μεγάλη κρίση  “οικονομική” αλλά μάλλον κυρίως κρίση “αξιών”.
Βρήκα, λοιπόν, την ευκαιρία να προσπαθήσω στους φίλους που παρευρίσκοντο να εξηγήσω μέσα σε ένα κλίμα εφορίας και όμορφης διάθεσης ένα από τα βασικά συναισθήματα και γνωρίσματα του λαού μας. Αυτό του “Φιλότιμου”.
Μια λέξη που οι Έλληνες την νιώθουν περισσότερο παρά την ερμηνεύουν.
Αν και δεν είμαι ο ειδικός για να το ερμηνεύσω σαν ετυμολογία και ενώ θα δανειστώ αρκετά στοιχεία από πηγές, το Φιλότιμο έχει ένα χαρακτηριστικό που σου δίνει τουλάχιστον το δικαίωμα να αναφερθείς σε αυτό και να το περιγράψεις επειδή το νιώθεις “κτήμα” σου, μιας και ζεις με αυτό καθημερινά. Το Φιλότιμο είναι “Συναίσθημα“.
Η συναίσθηση της ίδιας της αξιοπρεπείας!»
.........................
 
«Το Φιλότιμο είναι αρχαία ελληνική λέξη. Πρόκειται για ουσιαστικό, και μεταφράζεται «αγάπη για την τιμή». Ωστόσο, το φιλότιμο είναι σχεδόν αδύνατο να μεταφραστεί επαρκώς, γιατί περιγράφει ένα σύνθετο πλέγμα αρετών.
Αρετές τις οποίες έχουμε και εάν τις καλλιεργήσουμε θα αποτελέσουν τα εχέγγυα μας για μια επιτυχημένη πορεία σε αυτό το θεάρεστο επάγγελμα που επιλέξαμε! Είναι αρετές που καθρεφτίζονται και πηγάζουν μέσα από την ψυχή του ανθρώπου.
Αυτή η προσπάθειά μας για καλλιέργειά χρειάζεται όμως να είναι αέναη. Έτσι θα συναντήσουμε τις πραγματικές πτυχές και δυνατότητές μας. Έτσι θα ανακαλύψουμε κάθε γωνιά του εαυτού μας και του ρόλου που μπορεί να προσφέρει μέσα από το επάγγελμα μας στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας.
Αυτό είναι Φιλότιμο!»
....................
 
«Το Φιλότιμο ερμηνεύεται λοιπόν ως ένας τρόπος ζωής στο να κάνεις το σωστό και το έντιμο ακόμη και αν η ζωή σου κινδυνεύει. Να λειτουργείς για την συνολική αίσθηση του καθήκοντος με γνώμονα να κάνεις το σωστό.
Φιλότιμο είναι το να ζεις μια καλή ζωή.
Είναι η εσωτερική φωνή σου να σταθείς όρθιος ενάντια σε εγωισμούς, μικροψυχίες και ρεβανσισμούς.
Η Τιμή, Θάρρος, Καθήκον, Περηφάνια, Δημιουργικότητα, Συμπόνια, Γενναιοδωρία, Ακεραιότητα, Καλοσύνη, Πίστη, Συναίσθηση, Ταπεινοφροσύνη, Ευπρέπεια, Αξιοπρέπεια, Σεβασμός, Εντιμότητα, Φιλαλήθεια, Φιλανθρωπία, Κουράγιο, Φιλοξενία, Ειλικρίνεια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του και οι ερμηνείες που δίνονται, ενώ πολύ σωστά λέγεται πως όποτε πεις την λέξη “Φιλότιμο” σε έναν Έλληνα τότε βλέπεις πως η ματιά του γλυκαίνει.
Φιλότιμο είναι να σκεφτόμαστε αυτούς που δεν θα θέλαμε να είμαστε στην θέση τους.
Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει στην επιστολή του Προς Ρωμαίους, ΙΕ'(15) 17-29 την λέξη “Φιλοτιμούμαι”
“……..κηρύξει το ευαγγέλιο του Χριστού.
Και έτσι φιλοτιμούμαι να ευαγγελίζω: όχι όπου κηρύχτηκε το όνομα του Χριστού, ……..”
Επίσης σημαίνει Αγάπη και Τύχη αλλά συμπεριλαμβάνει και την έννοια του δεσμού και της ευθύνης των διαπροσωπικών σχέσεων.
Έχοντας λοιπόν αυτό ως οδηγό, μπορούμε να πετύχουμε θεάρεστα πράγματα καλλιεργώντας εμάς και προσφέροντας έργο στους πελάτες μας.»
 
Αγαπητοί αναγνώστες, φίλοι, ασφαλισμένοι, πελάτες......
Αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του βιβλίου. Να σας εμπνεύσει και να σας υπενθυμίσει τις αρετές που έχετε ήδη μέσα σας και βαδίζετε μαζί τους στο μονοπάτι της ζωής σας, είτε είστε Έλληνες είτε όχι, και πως μέσω του επαγγέλματός μας είστε τόσο χρήσιμοι για την κοινωνία.

ΑΓΟΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

Επιλέξτε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για επιβεβαίωση της παραγγελίας σας

«FINANCIAL FORUM»
Αγ. Κωνσταντίνου 40, Εμπορικό Κέντρο Αίθριο, 151 24 Μαρούσι
Τηλ.: +30 210 6127502, Fax: +30 210 6127719
Υπεύθυνος: Μάκης Ρουχωτάς
και
Κυριάκος Χατζηστεφάνου
Τηλ. +30 6977667600
info@chatzistefanou.gr