Νέα

Μια γρήγορη ματιά στον κόσμο...

24 Απριλίου 2020

Κ. Αποστολίδης: Το είδος της στρατηγικής θα καθορίσει την επόμενη μέρα

Μεγαλύτερη αξία έχει πλέον το είδος της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν οι εταιρείες την επόμενη μέρα, σε συνέχεια των συνεπειών της πανδημίας και των νέων δεδομένων που προκύπτουν στον ασφαλιστικό κλάδο και την οικονομία συνολικά.
 
Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής της MetLife, κ. Κυριάκος Αποστολίδης κατά την παρουσία του στο Web Table της AON σημειώνοντας πως όλες οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν άμεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
22 Απριλίου 2020

Με SCR ratio στο 344% η MetLife το 2019

Στο 344% διαμορφώθηκε ο SCR ratio της Metlife το 2019 έναντι 320% για το 2018. Αντίστοιχα o MCR ανήλθε στο 731% έναντι 677% την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Σε άλλα νέα από τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της εταιρείας το 2019, η παραγωγή των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων , όπως αναφέρονται για εποπτικούς και φορολογικούς σκοπούς, σημείωσε σημαντική αύξηση για το έτος 2019, φτάνοντας τα €293,8 εκατ. σε σύγκριση με το 2018 όπου η παραγωγή έφτασε τα €263,4 εκατ.
 
16 Απριλίου 2020

Προς τα πού στρέφει την ασφάλιση ο Covid-19;

Ο  Covid-19 αναμφισβήτητα δοκιμάζει τις αντοχές και ανοχές καταναλωτών και εταιρειών και δημιουργεί νέα δεδομένα και τάσεις στην ασφάλιση παγκοσμίως. Οι διαπιστώσεις της εταιρείας αναλύσεων Global Data, με βάση τις έρευνες που διεξάγει σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι αποκαλυπτικές και ενδιαφέρουσες…
 
14 Απριλίου 2020

MetLife: $25 εκατ. παγκοσμίως, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19

Η MetLife, Inc. (NYSE: MET) συμμετέχει έμπρακτα στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19.
 
Συγκεκριμένα, το MetLife Foundation, που αποτελεί τον φιλανθρωπικό βραχίονα της MetLife πρόκειται να διαθέσει συνολικά 25 εκατ. δολάρια σε χορηγίες για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του ιού. Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η MetLife, με σκοπό να συμβάλει στην κάλυψη άμεσων, αλλά και μακροπρόθεσμων αναγκών.
 
13 Απριλίου 2020

Τα Unit Linked δίνουν το παράδειγμα

Ήδη από τα μέσα του περασμένου έτους περίπου η άνοδος τους ήταν εμφανής σε ποσοστιαία βάση. Ο λόγος για τις ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις (Unit Linked) που, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – σημείωσαν εκρηκτική άνοδο 91,9% και την παραγωγή να διαμορφώνεται στα 65,33 εκατ. ευρώ.
 
9 Απριλίου 2020

Οι αισιόδοξος, ο απαισιόδοξος και ο ρεαλιστής

Στη γνωστή ταινία ήταν ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος. Εκεί ήταν αρκετά εύκολο να ξεχωρίσουμε ποιον συμπαθούσαμε περισσότερο. Στη ζωή και τη δουλειά μας τα πράγματα ίσως να είναι λιγότερο ευδιάκριτα. Ποιον από τους τρεις να προτιμήσουμε;
 
Συνήθως όλοι συμφωνούμε πως η απαισιοδοξία δεν μας βοηθά. Σχεδόν όλοι. Η απαισιόδοξη νοοτροπία είναι σαν τη δυσάρε- στη αναπνοή, όλοι την αντιλαμβάνονται εκτός από αυτόν που την έχει! Συχνά, μάλιστα, ο Απαισιόδοξος είναι μπολιασμένος και με λίγο Ρεαλιστή, κάτι που κάνει τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του να ακούγονται λογικές. «Η αγορά περνάει κρίση, άρα δεν μπορώ να πιάσω τους στόχους μου», λέει κάποιος και μπορεί να ακούγεται λογικό σε πολλούς. Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι πως ο Απαισιόδοξος έχει κάνει ένα άλμα λογικής, μια αυθαιρεσία. Χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το ότι μια αγορά μπορεί να είναι σε ύφεση, για να εξαγάγει το απόλυτο συμπέρασμα πως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να πιάσει τους στόχους του, άρα είναι μάταιο το εγχείρημα και η προσπάθεια εξ αρχής.
 
8 Απριλίου 2020

Η ακτινογραφία της KPMG για την ασφαλιστική αγορά – προκλήσεις, τάσεις και προοπτικές

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η KPMG στην Ελλάδα προχώρησε στη δημιουργία της Ετήσιας Έκθεσης για την Ασφαλιστική Αγορά για το 2019, στην οποία περιλαμβάνεται η έρευνα για την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και ενημέρωση των ασφαλιστικών εταιρειών και στελεχών τους σχετικά με τις εξελίξεις και τάσεις που απασχολούν τον κλάδο.  
 
Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάλυση επίκαιρων θεμάτων του κλάδου και η σύγκριση των επιδόσεων με την προηγούμενη χρονιά, σε υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να διακρίνουμε τις τάσεις, προοπτικές και αλλαγές που πραγματοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό, βρείτε τις εξελίξεις για το νέο λογιστικό πρότυπο για τις ασφαλιστικές συμβάσεις (ΔΠΧΑ 17), νέες τεχνολογικές εξελίξεις για πελατοκεντρική προσέγγιση στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, καθώς και επίκαιρα φορολογικά θέματα.
 
6 Απριλίου 2020

Προς απλοποίηση η διαδικασία υπογραφής κοινών ασφαλιστηρίων

Στην απλοποίηση της διαδικασίας για την υπογραφή κοινών ασφαλιστηρίων προσανατολίζεται η ΕΑΕΕ, παραθέτοντας τα νέα βήματα που προκρίνονται, με γνώμονα τον νέο τρόπο λειτουργίας των ασφαλιστικών, εν μέσω κορωνοϊού.
 
Αναλυτικά η ΕΑΕΕ αναφέρει:
 
2 Απριλίου 2020

Κλιματική αλλαγή και ασφάλιση: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ποιος ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιριών;

Η επιστημονική έρευνα μέχρι σήμερα δείχνει ότι το κόστος των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, εάν δεν μετριαστεί η μεταβολή του κλίματος. Για το λόγο αυτό, η παγκόσμια κοινότητα και η ΕΕ έχουν αναλάβει σειρά δράσεων τόσο για την ενίσχυση της προστασίας των οικονομικών μονάδων όσο και για την υποστήριξη της προσπάθειας μετριασμού της κλιματικής αλλαγής.
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά, τόσο ως θεσμικοί επενδυτές, αναλαμβάνοντας πιο ενεργό ρόλο, όσο και ως πάροχοι ασφαλιστικών καλύψεων έναντι καταστροφών από φυσικά γεγονότα που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή.
 
Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν στις προσπάθειες για μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, ταυτόχρονα όμως υφίστανται και οι ίδιες τις επιπτώσεις από αυτήν.